HejSvejs!

Är hemma hos mamma och pappa idag igen och lånar datorn :) Å är även mottagare av presenter idag för jag har nämligen namnsdag idag :) Så jag har fått paket av mina söta föräldrar :)
Bror med bihang har tydligen varit på vansinnesfärd idag igen på skotran kört genom kanalen å grejer, å där finns de ju ingen is, tokiga jävlar de där :)
Bion igår med Emma var hemskt mysig. Först var vi på McDonalds och åt en gourmet middag sen åkte vi till bion. Vi så "Män som hatar kvinnor". Filmen var jättebra men också lite läskig, helt klart sevärd. Efter filmen så åkte vi ut till mina föräldrar och hälsade på sen skjutsade jag hem Emma, när jag kommit hem så låg jag å läste bok, Mia Törnbloms "Så dumt!", den är verkligen jättebra, har snart läst ut den, jag började läsa lite i förrgår så läsningen går fort :)
Förhoppningsvis ska jag umgås med Anna ikväll, hon är ny hemkommen från Thailand där hon har varit i några veckor och jag har ju varit borta i några veckor så de ska bli kul att ses igen :) Å en drink är då självklart välkommet :)
Näee nu ska jag ta och äta en hårdbrö macka och konversera lite med mami å papi :)
Hejjrå!!!

goddagens

nu sitter jag hemma hos mina föräldrar och lånar deras dator eftersom som vi alla vet så är min dator fortfarande trasig, å de är därför jag inte skriver så mycket här på bloggen, men datorn är tillbaka i mina händer då kommer jag skriva som aldrig förr :)
å jag har även tappat bort min nyckelknippa så att jag inte kan ta mig in i tvättstugan hemma hos mig så nu håller jag på att tvätta lite här också... så vi kan sammanfatta de här besöket hos mamma och pappa att jag slår två flugor i en smäll, yeeey!!!
vädret är helt underbart idag, solen skiner som aldrig förr, de är hur mycket snö som helst, de är varmt ute, inte för varmt men lagom trevlig värme. skulle önska att jag var i fjällstugan nu och låg ute på en fäll, dricka kaffekask och äta apelsin. de e drömmen just nu de :)
Ikväll ska jag och Emma gå på bio, de kommer bli mycket trevligt. De va liksom inte igår man var på bio direkt, enligt en besökare hos Malou von Sivers så går svensken på bio 1 ½ gång per år....
Ojojoj nu låter de som tvättmaskin är redo, dags att hänga och slänga in en ny maskin!!!
På återseende!!!

Hej...

Min dator funkar fortfarande inte som ni kanske har märkt... så nu är jag hemma hos Anja och Astrid och lånar datorn där. Vi har nyss haft teoretiskt slutprov och de kändes riktigt bra när jag gick därifrån faktiskt... Men man ska inte ropa hej förren man är över ån. Jaja.. å imorn är de dags för praktiskt prov, ska bli spännde. Gillar inte riktigt såna där praktiska prov, även fast de är nåt jag kan så blir jag så himla nervös och kanske gör nåt fjantigt fel. Men man ska inte oroa sig så mycket.
Igår fick vi komponera våran egen drink, å de var riktigt roligt. å den vart jättegod, så nu mina vänner... när jag kommer hem ska ni få smaka på min Ginger Kick , spännande va?=)
Nu sitter jag vid datorn, Oskar vid sin dator och Anja håller på att laga lite mat och nu kom Astrid in genom dörren, å idag är de faktiskt Astrid som är allas vårat födelsedagsbarn, hon fyller faktiskt 20 år så lite senare idag ska vi åka på bolaget. Wiiiieee!
Nää nu ska jag umgås med mina vänner för de är ju trots allt slut på den här roliga tiden snart.
Har även lagt till lite roliga "katt åt" vitsar som kompensation för att jag inte skrivit nå blogginlägg på länge.

Katt åt trädgård, fick rabatt
Katt åt boll, rund om magen
Katt åt eka, fick ro
Katt åt resväska, blev packad
Katt åt kortlek, fick spader

På återseende!


Paj, alltså inte paj... utan paj som i trasig

min dator har pajjat de är därför jag inte skrivit på länge, men nu har jag fått låna astrids och anjas dator... allt är fortafarande bra här och vill verkligen inte åka hem... bara en vecka kvar nu :(
Ikväll ska vi förtära lite goda drycker...:) Hoppas ni har de bra där hemma. Så skriver jag när jag får låna den här fina datorn igen :) Puuuuussss å kraaaaaam

Onsdag... eller? Visst äre onsdag idag...?

Ja då har jag slutat för dagen.. Börja fundera om jag bloggat nåt idag,å de har jag ju inte.. förlåt mina vänner.
Klev upp  nån timme tidigare idag för att plugga lite innan provet, å en en gång så hade jag inte pluggat på de som var på provet MEN de gick bra endå, fick tillbaka de nu innan vi slutade, hade skrivet fel på en drink där man skulle skriva ingredienser... å de roliga var att jag vet precis va de är för ingredienser i drinken men skrev ingredienserna i en annan drink... ja måste nog ha varit full...men jag klarade de iallafall å de var ju de viktiga.. för omprov har jag liksom ingen lust med. 
Efter provet hade vi föreläsning om frukt och druv destillat, bitters, och vermouth, mycke information och även mycke provsmakning så jag klagar absolut inte :)
Sen blidde de lunchtime då festade jag till de med potatis och grillade grönsaker... inge köttsoppa idag inte :P Efter lunchen var de dags för barpass och som alltid var de lika roligt. Han kasta på oss en liten utmaning idag, han läste upp ett antal drinkar och så skulle alla göra dom så snabbt som möjligt samtidigt som man skulle hålla de kliniskt rent, rätt ingredienser, metod osv å de var riktigt roligt å bra gick de också :) annars så brukar vi bara bestämma själv vilka drinkar vi gör å träna på. så de var lite annorlunda och kul.
Drinkarna vi ska kunna till imorn är tydligen dom svåraste hittills och de var drinkar som låg lärarbjörn väldigt varmt om hjärtat, så vi fick absolut inte göra fel och vi skulle kunna alla ingredienser, STENHÅRT!!!
Nu ska jag göra lite mat och ta en dusch, sen ska jag skriva om alla anteckningar jag skrivit idag å efter de så ska jag och Anja ses å plugga lite tillsammans, för imorn skulle provet vara jättesvårt.
Ha en bra kväll alla sötnötter, kommer nog inte hinna skriva så mycket mer ikväll så until then...ni vet att ni saknar mig...


Tjooo

Nu har jag nyss slutat vart lite senare än de va sagt men sånt som händer :) Fick tillbaka provet och de hade jag klarat alldeles galant så de var ju bra, nu hinner jag inte skriva så mycket mer för vi har prov på vin imorn och jag har inte hunnit läst nåt på de än eftersom vi nyss ha slutat.. så ska försöka hinna göra nåt att äta, duscha och plugga... sen blir de sova... om de hinns med.... Ha en bra kväll mina vänner :) Goodnight!!

Hellu!

Vinprovningen gick alldeles utmärkt, de var skit kul när man känner alla dom där smakerna och aromerna, dom är så tydliga när man verkligen tänker efter. Alla fick varsin spottkopp, jag är ju faktiskt inte den som spottar i glaset å de vet vi ju alla så jag utnyttjade naturligtvis den aldrig...
Sen åkte vi och handlade på ICA grythyttan å varje gång vi är där så handlar jag sååå himla mycket, känns de som iallafall men sen efter typ två dagar märker jag att jag har absolut inget att äta, bara frukt, hårdbrö, pålägg och köttsoppa... men de kanske är de enda jag handlar också...?? aja, nu ska jag plugga på lite drinkar innan de är dags för barkunskap och drinkblandning, har skola till 20.00 ikväll :)  På återseende!!!


Lunch

Är väääldigt trött idag, låg uppe länge igår och pluggade, först satt vi några stycken i jaktstugan och vid elvatiden gick jag hem och la mig å pluggade i sängen.. å tydligen så hade jag plugga på typ allt annat än de som var på provet idag... aja lite för mycket kunskap har ju ingen dött av :)
Ja då var de lunch för dagen å de känns som att varje gång vi har lunch och jag ska gå hem för att äta å plugga så sitter jag här iställe.. mycket konstigt...
Imorse hade vi prov å de gick väl bra, hoppas jag iallafall sen efter de hade vi vinkunskap i två timmar, ojojoj... så mycke olika druvor och grejer de finns.. Å nu som sagt är de lunch, klockan 13.00 har vi vinprovning i två timmar, ska bli kul å få känna alla olika karaktärer osv. kanske ska lyxa till med ett glas vin såhär på lunchen till köttsoppan bara för att vara förberedd liksom, hahaha....
Nä nu ska jag plugga lite drinkar, lyssna på volbeat, äta knäckebrö, dricka vatten och äta köttsoppa :)
På återseende!!

Saknar alla mina hjärtevänner :)

Halllå småfolk!!
Nu har jag slutat för dagen, å jag kan inte sluta tänka på att jag vill aldrig åka härifrån... ja blir så lessen när jag tänker på att jag snart måste åka hem... de här är den bästa tiden i mitt liv och jag kommer aldrig glömma den. Alla nya vänner, nya kunskaper, grymt sjysta lärare och allt är hur kul som helst.
Barkunskap gick helt okej, brukar vara riktigt svårt att komma ihåg ingredienser, glas och metod men idag gick de faktiskt riktgt bra, tänker jag efter ordentligt så finns allt uppe i skallen, man får liksom ha lite egna små kom ihåg grejer till varje drink för att komma ihåg allt om just den drinken. Innan bartekniken så knäppte jag och Anja massa kort, dom var jättefina. Nu har jag nyss avnjutit en underbar middag (noooooot), makaroner och knäckebröd, de är liksom de enda jag har här hemma, inte de roligaste men inte så mycket att göra, vi ska åka och handla imorn å de är ju tur :)
Tänkte lägga upp lite bilder nu, men de blir inte så många för de tar sån jäkla tid med de här mobila internetet:)

      
     

Bild 1: Söta Anja i baren. Bild 2: Björn och Joel. Bild 3: Sven
Bild 4: Jag, inte så vacker och inte så beredd på korttagning. Bild 5: Liten del av huset där några av oss bor.
Bild 6: Taconight :)

Hej alla glada =)

Nu har jag lunch å har lite bråttom så de blir inge långt inlägg :)
Började morgonen med att jag vaknade vid sju, toookpigg så jag tänkte att jag kunde ligga kvar en sväng utan att somna om, meen som alla vet så funkar ju inte de riktigt. så jag vaknade typ kvart över åtta med lite panik, vi började nio så egentligen var de ju liksom lite lugnt men stressad som jag är i alla tillfällen så fick ja panik :) Klockan nio hade vi Kaffeskola och då vart vi uppdelad i grupper så när dom andra hade kaffeskola så stog vi andra i baren och repeterade drinkar och sen var de dags för oss att ha kaffeskola, efter de så såg vi en film om whisky och sen blidde de lunch å de har jag ju nu då... har nyss käka en grönsakspaj och en hårdbrö macka så nu ska jag bara byta om och sen gå till Anja där vi ska plugga lite på drinkarna innan barpasset klockan 14.30 och vi ska försöka hinna med att knäppa lite kort för de är så vackert här idag, jättefint väder, solen lyser och snön ligger så fint :) Nu ska ja skynda över till rum 270 :)
Ha en bra dag :)

De är ingen vanlig dag idag...

... för de är EMMAS födelsedag!!!! Hoppas du har en bra dag gumman. Jag är fortfarande lite sur över att jag inte är hemma och får smaka på ditt mumsiga fika, men som sagt vi tar de när jag kommer hem ;)
Nu ska jag snart gå och bada med mina klasskamrater :) å ännu en gång ha en underbar dag Emma :) All my love to you :) En present kan du vänta dig när jag är kommer hem:)


Då var kvällen över...

tro de eller ej, men jag är i princip nykter och har gått hem från festen. eller alltså nykter ska jag ju inte säga att jag är men jag har tagit de relativt lugnt med drickandet och betett mig som folk men då upptäckte jag att de inte alls var lika roligt som annars så då tog jag beslutet att jag skulle gå hem. Kvällen har varit jätte trevlig, först åt vi tacos och sen satt vi och spela drickkortspel sen skulle vi gå till den "lokala" baren och de var ju ett skämt, skämdes nästan när vi klev in genom dörrarna, så jag och tre till vägra stanna kvar där så vi gick tillbaka till jaktstugan igen och satte oss och drack, klokt val av oss. lite senare kom dom andra tillbaka efter att dom sugit i sig deras drinkar med dom övriga adliga männsikorna, sen tyckte jag att allt bara vart grymt tråkigt så jag gick hem... å de är ju lite tråkigt att den enda gången jag beter mig och inte bli för full så har jag så tråkigt att jag går hem. men desto piggare är jag imorn, då ska jag gå och bada och gå på världens längsta promenad för att rensa skallen lite grann... de behövs nog, och på kvällen tänkte jag sätta mig å tokplugga.
Ja trivs jättebra här och skulle kunna vara här hur länge som helst, allihopa är jätteroliga och trevliga, men jag känner ändå lite hemlängtan; till mina katter, min familj, mina vänner, nån slags närhet av nån man verkligen känner...
Nu tänkte jag lägga mig i sängen och kika lite på tv. Sov sött

Taconight

På med mexicooutfiten och kom till jaktstugan där bjuds de på tacos och alkoholhaltigadrycker :)
Sitter och lyssnar på musik och dricker cider. Ska snart bege mig till jaktstugan och göra tacos med resten av gänget. Tänkte ta med mig kameran ikväll och förhoppningsvis blir de några fina bilder som jag kan lägga upp imorn, men man kanske inte ska förvänta sig så  mycket, men vad vet jag :)
Ha en trevlig kväll, de tänker jag ha :)

Lerduvor here I come

Lördag... å hur trött som helst. vart lite senare igår än planerat, men vi hade riktigt trevligt. Alla samlades i jaktstugan och drack, lyssnade på musik och spelade ölkortspel (som hemma annars är groggkortspel så samma sak fast med öl å lite tråkigare) Nu ska jag snart iväg och skjuta lerduvor, jag är tokladdad. Efter de så ska kanske jag, anja och astrid gå och bada en sväng sen ska allihop samlas i jaktstugan och göra tacos och drinka, ska bli rikgit roligt.
Nu ska jag byta om och sen gå dit agneta ska hämta upp oss.
Är ni i grythyttan krokarna så håll er undan för nu ska frölander ut och skjuta :)


gooooood niiiight

hej alla små krumilurer... å de blev som vi ALLA trodde, självklart skulle Sanna falla för frestelsen, bättre än så är jag inte å de vet alla som känner mig, jag är faktist lite besviken på mig sjäkv för jag trodde verkligen att jag skulle klara de här.. men icke!! Vinet har glidit ner i min hals som dom mest silkeslena duvor... nu ska jag gå och lägga mig för imorn är de dags för lerduvssatansskytte.hejdå

på bynnnnaa

har inte gjort så mycket sen sist jag skrev.. typ duschat jääääätttelänge, dagens doft är nyblommad syren på libanesisk sommaräng med toner av selleri, wonderbar. nu ska jag gå till jaktstugan och umgås med dom andra :) Ha en trevlig kväll mina vännerrrrrrr. Adjööööken


Vecka 1 avklarad

Ja då var en tredjedel av den här utbildningen klar och de känns faktiskt lite hemskt... tiden går så himla fort. Vill inte att de ska  ta slut, för de här är ju faktiskt de roligaste jag gjort i mitt liv, ångrar inte en sekund att jag åkte hit. Skulle göra om de igen efter jag är klar här om jag fick. Det är sjukt kämpigt och mycket att plugga på men endå såå jäkla roligt, alla här är så roliga och trevliga. Skulle vara skit kul att hålla kontakten med alla, men de är sånt som man säger å de går liksom bra i början men sen brukar de rinna ut i sanden rätt fort å sånt tycker jag e synd. Lärarna här är jätte trevliga också, dom är rätt ung allihop så de funkar skitbra.
Ikväll ska vi samlas i jaktstugan och umgås, kolla på film och bara ta de lugnt. Men imorn då blir de andra bullar, imorn bitti ska vi åka till Karlskoga (tror ja de hette) och kika runt lite och naturligtvis besöka de lokala systembolaget, cant wait:) klockan ett ska jag på lerduvskytte som sagt och de ska bli riktigt roligt. Efter de så ska alla göra mat ihop och förtära alkoholhaltiga drycker, ska bli mycket trevligt :)
Nu ska jag äta lite vindruvor och banan till middag sen blir de en dusch.
Heeeeeeeeeeeeeejjjjjjjjjjdåååååååååååååå:

Sanna Stjärnan Frölander

Ja då kan jag meddela att provet är gjort, rättat och tillbaka i mina händer. Å vad mer kan jag säga än att jag är en stjärna, naturligtvis alla rätt på G delen, nästan ska jag nog tillägga 0,5 poäng var borttaget pga att jag glömt lägga till en sak på en fråga, och naturligtvis alla rätt på VG delen å bättre än så går de inte att få, så jag är mycket nöjd, allt slit igår lönade sig. Så jag ska väl lyxa till de med att springa ut och göra några glädjeskutt och 3-4 stycken snöänglar lite senare.
Idag har vi haft service och gästbemötande med Pontus, lite läskig kille de där, han har inte varit här på hela veckan men endå så kan han allas namn...?!? Vart nästan lite arg när han sa mitt namn bara sådär... Själv så har jag inte lärt mig nåns namn, knappts lärarnas...
Nu har jag lunch, håller på att värma en grönsakspaj. klockan 15.00 är de dags för repition i baren på alla drinkar vi gjort den här veckan, de ska bli roligt, precis som alla andra barpass:)

svartgädda

ja då ångrar jag allt koffeinintag för nu vill jag inget annat än att gå och lägga mig sängen och sova  å kliva upp tidigt imorn och fortsätta plugga innan de är dags för provet... för just nu känns de som att jag bara sitter och tomläser, jag läser och läser men inget går riktigt in, som en klok man sa: bara för att du är trött och lurar kroppen med massa koffein så blir inte hjärnan piggare för de... å jag är beredd och hålla med om de nu för de är precis så de är , jag är pigg men inte min hjärna... misstag numero uno! De är lätt å va efterklok. Men tänkte endå göra ett försök att hoppa i säng nu  å läsa en sväng och sen tvinga mig själv till sömn. Såå gonatt alla medmänniskor och håll tummarna och pektårna för mig imorn!!

Ingen dans på rosor...

Ne de är ju inte de direkt.. Men vad förväntar man sig när man går en intensiv yrkesutbildning som är på tre veckor... Ja, är man med i leken får man leken tåla.
Volbeat på högsta volym, varit ute och fått lite frisk luft, druckit 876 liter vatten, koffein nivån på högsta... Nu blir de plugg all night long...

Going crazy....

de är precis de jag håller på att göra nu... shitshitshit. jag sitter och pluggar helt tiden, vågar knappt gå och kissa för då känns de som jag har pluggat för lite och varit lat. Varför sätter jag sån press på mig själv? jo för jag vet att om jag skulle misslyckas med provet imorn så skulle jag känna mig så misslyckad och jag skulle gå under jorden totalt, jag hatar att misslyckas å de gör väl vi alla men jag tror jag går ett steg längre där, jag kastar in handduken och ger upp.. å de vill jag inte för de har är ju nåt jag vill, nåt jag vill klara av, med toppoäng...
i hjärnan spökar de mesta just nu.. du kan alltid mer än du presterar, du gör inte ditt bästa just nu, du kan bättre, läs mer, pluggapluggagplugga annars kommer du aldrig klara de här. Men jag presterar mitt bästa för de här är ju nåt jag vill, jag gör mitt bästa för jag tycker de är kul, jag gör mitt bästa, pluggarpluggarpluggar gör jag hela tiden...
Kan nån hjälpa mig få bort spökena i hjärnan och pressen jag har på mig själv? Jag gör mitt bästa, mer än så kan jag inte göra.
Jahapp, de här vart ju inte ett så roligt inlägg men roligare än såhär får ni inte av mig just nu, läs och njut för de ska jag göra nu fast om gin, whisky, vodka, likör, rom, tequila, alkoholframställning och tusen drink ingredienser, metoder, glas och utrustning!!!

Nyäten och ganska lik en flodhäst

torsdag va de idag ja... å ännu ett prov hade vi imorse och jag fick 95% rätt på grund av att jag hade glömt ett ord... ETT ORD.... de är hårda bud här på grythyttan ska ni veta. Så jag har sura lite även idag för att jag inte fick 100% rätt. Men jag har annat och oroa mig för än de, de är storprovet imorn bitti så ikväll ska jag plugga så ögona trilla ut, håre ramla av och tänderna ändrar färg till limegrönt.
Efter provet idag hade vi genomgång om Rom och Tequila. Det är så kul att lyssna på allt om alla olika sorters sprit. För de är så härliga berättelser bakom allt, hur namn osv kom upp. De är så mycket man inte vet, hemma dricker man sin grogg, sitt vin, sin öl, sin whiskey osv men man har ingen aning om nånting som ligger bakom, såsom historia, smaker, dofter och va allt de kommer ifrån och varför. Jag har lärt mig så himla mycke och de har inte ens gått fem dagar, de är riktigt roligt. Jag ska verkligen ta vara på min kunskap när jag kommer härifrån.
Klockan 13.00 hade vi barteknik och drinkblandning och de var lika kul som igår, men desto svårare, drinkarna som vi skulle göra idag hade mer ingredienser och var lite mer komplicerade i utförandet än gårdagens, men de gick helt okej endå. 
Klockan 16.30 så slutade vi och då åkte vi med ägglokabrunnbussen (den ser ut som ett ägg) till ICA  och handlade lite för några dagar framöver. Så då fick jag äntligen lite mat i mitt kylskåp, när jag kom hem så gjorde jag spagetti och köttfärssås och nu sitter jag här och har en sprängande huvudvärk så de är helt omöjligt att plugga, men jag måste... ska nog ta en liten promenad och rensa skallen lite grann så kanske de går lite bättre efter de.
Jaa men då var de nog för den här gången.. Hejråååå


Scrooobaaaaadiiiiiiii

godkväll dear earhtlivers.... Nyduschad och fräsh, doftar som ett ljuvt jungfrubröst.
kom hem 19.30 från barteknik och drinkblandningen, de gick alldeles utmärkt, de var hur kul som helst och lärarna tyckte de gick kanonbra å att de inte var några såna där typiska nybörjar fel, då får man hoppas på de bästa å att de fortsätter i samma riktning i fortsättningen :)
när jag kom hem åt jag lite köttsoppa och har suttit och pluggat, whisky hit å whisky dit..
fick tillbaka provet efter bartekniken, hade 90% rätt, jävlablåbärshelvetesfel, å 90% är jag inte riktigt nöjd med, 90 är 90. å de är inte helt okej de är 100% rätt jag strävar efter. Men bättre lycka imorn på nästa prov. På lördag har jag skrivit upp mig på lerduvsskytte, ska bli riktigt roligt.
Nu är de dags att lägga fläsket i sängen och pressa trynet mot mina fina anteckningar om whisky och gin.
Skål å hej!

Skjjeeelmmm!

Tänkte att jag kanske skulle nämna vad de var som hade utlöst brandlarmet, de var martin och nån till som höll på att steka ägg, så nu vet ni de :)


Lunchtime=)

chip chip. låg å pluggade som nå tok hela kvällen igår, men till slut la jag ifrån mig papprena och somnade. imorse vaknade jag vid 8 och klev upp och åt två blodapelsiner och pluggade lite samtidigt, sen sminkade jag mig och traskade iväg till kurslokalen där vi skulle ha prov, yeye... provet gick bra förutom på en sak. Jag hade pluggat på allt, PRECIS ALLT förutom dom franska orden på frukter och bär som jag inte trodde skulle vara med på provet.. men som ni förstår så var ju självklart dom med på provet men stjärna som jag är så klarade jag alla franska ord förutom ett Myrtille.. som är blåbär, helvetesjävlablåbärfanskap... jag satt och hade blåbär i skallen och tänkte skriva de men sen ångrade jag mig och skrev ingenting... dumt, mycket dumt... för som sagt så var de ju självklart blåbär. Jaja, inte så stort fel.. men ett fel är ett fel. Efter provet så hade vi genomgång av Gin. PAUS i skrivandet eftersom brandlarmet går just nu så alla måste samlas på gården, å här sitter jag och skriver.. dags att springa ut, be right back. Jaa då var jag tillbaka, vart va jag nånstans, ja just de Gin... Vi hade genomgång av Gin som sagt och de är ju samma djungel som alla andra spritsorter efter de så var de genomgång av Whiskey OHMYGOD... De är ju hur mycke som helst, alla olika sorter, från alla olika länder å blablabla å när jag som inte är speciellt intresserad av just whisky så blir de ju lite svårare. Sen så var de dags för höjdpunkten PROVSMAKNING. Vi fick prova en Gin sort och två whiskey sorter, en skottsk whiskey som är lite rökigare och en amerikansk whiskey som är lite sötare i smaken, den amerikanska var helt klart godast.
Och nu har jag lunch i FYYYRA TIMMAR... Så jag tänkte göra en pastagratäng, duscha och plugga. Klockan 16.00-19.00 är de dags för barteknik och drinkblandning. De ska bli hemskt kul :) Skjioooosch!!
Å NEJ de var inte jag som gjorde att brandlarmet gick igång...


kära jordbor

tänkte smyga in ett litet snabbt inlägg, hinner inte med så mycket mer, tyvärr...
har suttit och pluggat sen sist jag skrev, förutom när jag var på möte. Mötet gick alldeles utmärkt, dom tyckte att jag hade jättebra inställning och att jag hade fixat med praktiken jättebra.
mitt huvve håller på att gå av pga allt läsande och skrivande, å att läsa och kunna allt på en kväll för att ha prov dagen efter är inte de lättaste, i vanliga fall brukar man oftast ha några dagar på sig iaf. så just nu går inte min hjärna på högvarv direkt.
Jag tänkte ta en dusch nu och sen lägga mig i sängen och fortsätta att plugga. Så ni får ha en fortsatt bra kväll och skicka gärna över några hjärnceller och plugghjälp till mig, för de lär jag nog behöva. smoooosch!

Ännu en dag har gått=)

Imorse började vi med ett prov, vårt första prov. Och de gick alldeles utmärkt, jag fick alla rätt å så går de när man är en sån stjärna som jag är =)
Efter provet hade vi en föreläsning med en tant? som hette Carmen Berg, nån adlig typ från Spanien och de var väldigt intressant, men de där med stil och etikett vet jag inte riktigt om jag har så mycke behov av.. men de är kul att lära sig endå.
Sen hade vi lunch på en timme så jag kokade på några potatisar, kokade grönsaker och drack en Loka, jätterolig lunch.
Efter lunchen hade vi en lektion om Alkoholframställning och de är hemskt mycke saker man ska kunna där. efter de så var det lektion om Vodka och Likör och även där är de mycket , alla olika grupper, undergrupper, årtal, grundare, sorter osv. Så imorn är de prov på Alkoholframställning, vodka och likör, de ska bli spännande. Sen så hade vi även provsmakning idag på nån rysk vodka, smirnoff citron, cointreau, sourz apple och benedictin. Vi ska även lära oss fem olika drinkar tills imorn, Dry martini, Gimlet, White lady, Bronx och Negroni också ska vi lära oss dom franska orden på frukter och bär för dom flesta likörer är gjord i Frankrike så de franska orden på bären och frukterna är de som står på etiketterna på flaskorna.
Nu så har jag nyss ätit middag och tänkte sätta mig och plugga ett tag sen har jag möte med lärarna klockan 18.30.

Såhär ser min dag ut imorgon:

09.45-10.00 Prov
10.00-12.00 Spritkunskap: Gin och Whiskey
12.00-13.00 Lunch
13.00-16.00 Barteknink och drinkblandning Grupp 1
16.00-19.00 Barteknik och drinkblandning Grupp 2


By the way

Jag är den enda norrlänningen här och de verkar alla tycka är jättekul, jag prata ju liksom "normalt" men dom tycker att jag prata sakta som en sengångare och jättenorrländskt, dom tror att jag bor så långt upp i sverige man kan komma men jag har förklarat att så icke är fallet men de verka inte gå in i deras små smålands/stockholms/gotlands hjärnor. Så dom har nu betstämt att jag sitter och flätar skor hela dagarna, åker skoter och skidor jämt och går med såna där snöskor över till närmasta grannen som är 8 mil bort... hujedamej...

hjärnan går av...

ja då sitter jag här med alla dessa papper och kompendier och håller på att läsa huvve av mig. som vanligt så pluggar jag på allt som går att plugga på även fast jag fått några specifika sidor som ska läsas till imorn, så jag får skylla mig själv... de är inte de lättaste de här med alkoholframställning som jag läser om just nu, de är så många procedurer, de är framställningen, destillering (två olika sorters), lagring (två olikla sätt), blandning, justering och övriga tillsatser och även historian bakom allt, tekniker, råvaror och specifika namn (som är oftast på andra språk som tex latin, franska) och allt om vodka och likör, olika glastyper, utrustning och metoder. Jaja, men jag ska inte klaga, det är ju kul när man har lärt sig allt. Nu ska jag fortsätta läsa lite mer och sen ta en dusch och gå och lägga mig i sängen för att läsa lite mer innan jag intar skönhetssömnen =)
vi hörs =)

Dag ett avklarad!

Ja då har jag avklarat dag ett och de gick alldeles utmärkt. De började med att vi sågs några stycken utanför husen där vi bor sen gick vi mot huset där vi alla skulle ses. När kursledaren och lärarna kommit gick vi till de huset där vi kommer ha våra teoretiska och praktiska lektioner. Där gick dom igenom kursen och regler. Sen så fick vi sätta oss i par och ta reda på saker om den andra personen och sen presentera den för alla dom andra och de gick rätt så bra, men jag var toknervös som jag alltid är för såna där saker =) Sen delades vi upp i två grupper å den första gruppen skulle ha barteknik och den andra (som jag var i) skulle åka och handla på ICA. Så min grupp packade in sig i den jättefina grythyttanbussen och begav oss mot affärn sen när vi kom tillbaka bytte vi om till barkläderna och då var de dags för våran tur att ha barteknik. Där fick vi lära oss olika metoder och alla namn på verktyg, glas osv och att hälla på fri hand.
De är mest killar här, tror de är typ 5-6 tjejer och 13 killar om jag har räknat rätt å alla är framåt och jättetrevliga medans jag är lite blyg fortfarande men jag kliver nog fram ur mitt skal så småningom =)
Vi har fått massor av papper och kompendium så de är bara att sätta igång å råplugga för vi kommer ha prov VARJE DAG!!!! Måndag till torsdag är de prov på de vi gjort dagen innan, på fredag är de ett lite större prov på allt vi gjort under hela veckan. Å sista torsdagen är de ett stort teoretiskt prov och sista fredagen är de ett praktiskt prov.
 Dom har förberett oss på att de är mycket att plugga och lära in så de här med massa promenader och träning vet jag inte riktigt om jag kommer hinna med, med tanke på att de är skola hela dagarna och sen måste jag plugga på kvällen, men en och annan promenad måste jag få hinna med tycker jag =)
Nu har jag nyss kommit från bartekniken och har gjort mig lite mat, köttsoppa och grovlimpa med kalkon :) Efter jag har ätit ska jag plugga nån timme inför provet imorn sen så blir de gonatt =)

Såhär kommer min morgondag se ut:

09.30-09.50 Prov
10.00-12.00 Gästföreläsning: Carmen Berg-Stil och etikett
12.00-13.00 Lunch
13.00-15.00 Spritkunskap: Alkoholframställning
15.00-17.00 Spritkunskap: Vodka och Likör


goddagens

Ja då var de dagen med stort D. Har sovit jättebra inatt, väldigt skön men liten säng, funkar alldeles utmärkt. Vaknade klockan 8, låg kvar i sängen och kollade på Vakna med the voice till strax före 9 sen klev jag upp och drack nyponsoppa och åt en clementin, de är de enda som finns i mitt kylskåp just nu, vi ska få åka och handla ikväll på Ica grythyttan. Sen gick jag på en liten upptäcktsfärd/promenad och tuff som man är så hade jag alldeles för lite kläder på mig i detta väder, leggings, skinnstövlar, huvtröja och jacka. benen höll på att frysa sönder, mina händer gick av, fötterna vart isbitar och ansiktet var täckt av en isbana (?) jag överdriver absolut inte. försökte lokalisera vart alla byggnader låg och de var inte de lättaste kan jag säga, det finns hur mycke olika byggnader som helst här och med mitt lokalsinne så tror jag att de här kommer gå lite åt pip svängen. klockan 13.00 ska hela gruppen samlas utanför ingången på Stora Societetshuset, jag har hittat huset men såg inte direkt någon ingång så de ska bli väldigt spännande. de lär väl bli så att jag står utanför helt fel hus och får stå där och frysa ihjäl tills nån stackare hittar mig efter 7 timmars letande, då kommer jag ligga där och snora is, hosta snöflingor och spotta pudersnö....
Ska bli mycket spännande att träffa alla människor och se va de är för sorts folk, jag hoppas verkligen att de är några som man känner att man trivs bra ihop med annars kommer nog den här resan bli mindre kul. Men de återstår att se, bara två timmar kvar nu... Nervös...

godkväll

Jaa, tiden går fort, har liksom inte hunnit så mycke sen jag skrev sist. Jag har packat upp allt mitt badrumstjafs å suttit och läst lite i cocktails boken som  jag fick av Emma och Danne, hur bra bok som helst. Ska läsa några gånger till ikväll så jag är ett riktigt proffs imorn när vi börjar utbildningen =) Å nu kom jag nyss från "Jaktstugan" har varit där och käka mackor och druckit Loka och som jag skrev sist så var jag där själv (dom flesta har ju nyss kommit så dom håller väl på att packa upp) men som tur va hade jag Emma med mig i telefon, ett kanonstöd för nervösa Sanna som knappt vågade sig dit, folkskygg är ingen höjdare att va på såna här platser=) Å nu tänkte jag ta och inviga duschen, är lite frusen så de blir en lång härlig dusch, torka håret, platta håret, smörja in mig med alla tusen krämer jag har och sen smyga ner i sängen och kolla på Gordon Ramsey klockan 20.00 och sen ska jag kolla på filmen Holiday på trean som börjar klockan 21.00 å i alla reklampauser ska jag läsa i cocktailboken =)


                                                                              



Grythyttan

Ja då var jag framme efter 7 timmars bilfärd, och självklart var ju jag först på plats. Så nu har jag suttit här i snart två timmar i min lilla lägenhet och sprungit upp till fönstret vid varje ljud jag hört och hoppats på att de är nån som har kommit... men icke. jag får nog sitta här själv i "jaktbyn" som de tydligen kallas... å gå och äta kvällsfikat i jaktstugan helt själv. Börjar redan oroa mig för när jag ska åka hem, då ska ja åka tåg (åkte med pappa ner) och jag har världens tyngsta packning, tror väskan väger 35 kilo och de som inte fick plats i väskan har jag tagit i påsar... så de blir nog rätt så knepigt att ta sig fram och leta upp nån buss som går till tågstation.. men de känns rätt onödigt att gå och oroa sig för de nu såhär första dan =) så den oroligheten lägger jag åt sidan och kliver på en annan... morgondagen.. när vi alla ska träffas klockan ett i societetshuset, sååå nervös. Nu tänkte jag packa upp och dricka lite nyponsoppa och sen tänkte jag gå ut på en liten upptäcktsfärd och kika vart allt ligger. men de slutar väl med att jag går vilse och får bygga en liten hydda av snö,  tända eld med pinnar  och leva på grankvistar tills nån hittar mig, men jag gör ett försök, våga utmana ödet... Whis me luck!

Lite bilder på mitt lilla kryp in här på grythyttan =)

       





RSS 2.0